HijackThis

## За HijackThis


HijackThis е една от най-добрите програми за борба с шпионския и рекламен софтуер в домашни условия. Тя не работи с дефиниции, а анализира регистрите, автоматично-стартиращите се приложения и BHO (Browser Helper Objeckt) обектите и ви дава възможност да изтриете по свое усмотрение това, което считате за съмнително.

HijackThis сканира компютъра и ви показва всички настройки, които са направени и могат евентуално за застрашат сигурността ви. Сканира се за стартови страници в IE, процеси и приложения, стартиращи се с Windows, допълнителни бутони в IE, допълнителни услуги, непринадлежащи на Microsoft и др.
Заедно с предоставената информация, програмата може да ви даде съвети кои настройки са потенциално опасни и можете да ги премахнете. HijackThis има вградени и някои полезни инструменти и е напълно безплатна, но трябва да внимавате при работата с нея, защото при невнимателно изтриване, можете да си създадете проблеми.

HijackThis ориентировъчно ви казва кое какво би могло да бъде, но не разчитайте твърде много на това. Ако не сте сигурни какво да правите, по-добре не правете нищо или преди да изтриете каквото и да било, разрешете на HijackThis да направи резервно копие. Не е подходяща за начинаещи!